خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





فواید موم زنبور عسل

    موم زنبور عسل:

    موم زنبور عسل:

    موم زنبور عسل ، ماده  اولیه ساختمان سازی در کندو است ، موم زنبور عسل توسط چهار جفت غدد موم ساز ، که  زیر شکم زنبور های کارگر قرار دارند ترشح می شود . ترشح موم توسط زنبورهای کارگر ، موقعی که سن حدود 2 هفتگی می رسند به حداکثر می رسد . ترشح  موم در ساعات گرم روز ، موقعی که ئرجه حرارت 33 تا 36 درجه سانتیگراد  است انجام می شود . برای ترشح موم زنبورهای کارگر مقدار زیادی عسل  و یا شهد تغذیه می کنند و طی یک سری واکنش های شیمیائی قند را به موم تبدیل می کنند . به طور متوسط برای تولید یک کیلوگرم موم 4/8 کیلو گرم مواد قندی مصرف می شود . موم خالص هنگام ترشح به رنگ سفید و گاهی به رنگ زرد می باشد . موم زنبور عسل در ابتدای ترشح حالت مایع دارد ولی در مجاورت هوا منجمد می شود . به صورت پولکها و فلسهای کوچک به قطر یک میلیمتر و ضخامت 06/0 میلیمتر می رسد . زنبور عسل پولکها را توسط پاها و سپس آرواره ها برداشته و فرم داده و به وسیله آن شان سازی می کند .

    خواص فیزیکی و شیمیائی موم زنبور عسل :

    از نظر فیزیکی موم زنبور عسل ئارای بوئی مطبوع بوده و فاقد طعم مشخصی می باشد ، موم خالص چرب نبوده و چسبناک نمی باشد . رنگهای آن از زرد روشن متمایل به سفید تا قهوه ای پر رنگ بوده که رنگ آن بستگی به نوع گلی دارد که زنبوران از آن گرده جمع آوری می کنند . موم ها در اثر مرور زمان و تاثیر عوامل جوی به تیرگی میگرایند .

    مقطع موم بعد از شکسته شدن به صورت دانه دانه و غیر آبدار می باشد . از آب سبکتر بوده و وزن مخصوص (چگالی) آن بین 950/0 الی 960/0 است . در هوای سرد سخت و شکننده و در هوای گرم متناسب با درجات مختلف نرم و نرمتر می شود . نقطه ذوب آن 61 تا 65 درجه سانتیگراد است . از 100 درجه سانتیگراد شروع به تجزیه نموده و حالت طبیعی خود را از دست داده و در 250 درجه سانتیگراد بخار می شود .

    بعضی از خصوصیات فیزیکی موم زنبور عسل در انبارهای سرد پس از مدتی تغییر می کند . مثلاً در سطح موم یک لایه پودری بوجود می آید که دلیل آن معلوم نیست . نقطه ذوب این موم کاهش یافته و به حدود 38 درجه سانتیگراد می رسد .

    از نظر خواص شیمیائی موم در کلروفرم  ، اتر ، بنزین ، نفت و دیسولفید کربن حل شده و در الکل سرد و آب غیر محلول است . بر اساس آخرین تحقیقات ترکیبات شیمیائی موم زنبور عسل به شرح زیر می باشد :

    انواع کربو هیدارات ها

    16 درصد

    21C  تا 33 C

    منو هیدریک الکل

    31 درصد

    24C  تا 36 C

    هیدروکسی اسید

    13 دزصد

    12C  تا 32 C

    دیول ها

    3 درصد

    24C  تا 32 C

    اسیدهای مختلف

    31 درصد

    12C  تا 33 C

     به طور کلی موم خالص زنبور عسل ترکیبی از انواع استرها ، اسید های چرب ، الکل و هیدروکربن  های سنگین می باشد . صرف نظر از لارو پروانه مومخوار ، هیچ حیوانی اسید ها و شیره های لازم برای هضم موم را ندارد .

    منابع تامین موم :

    1 – در درجه اول در پوش های مومی شان های عسل می باشد . این در پوش ها منبع خوبی جهت تامین موم هستند . از استحصال هر تن عسل حدود 10 تا 12 کیلو گرم موم بدست می آید .

    2 – شان های اضافی که روی قابها  و گوشه و کنار کندو تراشیده می شوند و ذوب می کنند .

    3 – شان های کهنه و قدیمی که دیگر جهت استفاده در کندو مناسب نیستند .

    فراوری موم بهداشتی جهت تقویت انگشتان دست،مچ دست ولطافت پوست

    1-روش جدا سازی :برای جدا کردن عسل و موم از درپوش های مومی عسل که مخلوی از موم های تازه ترشح شده و عسل می باشد . می توان به روش های مختلف اقدام نمود . از جمله استفاده از موم ذوب کن  ارتعاشی ، پرس مخصوص و استفاده از موم ذوب کن مخصوص می باشد . گاهی از موم ذوب کن بخاری نیز استفاده می شود . استفاده از موم  ذوب کن های خورشیدی نیز امکان پذیر می باشد . جدا کردن موم از شان های کهنه نسبتاً مشکلتر بوده و روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد

    2-فرآوری واستریلیزه کردن: موم های جدا شده طی یک فرایند حرارت غیر مستقیم تا 160 درجه سانتیگراد(بن ماری)تحت تاثیر مسقیم بخار آب قرا می گیرند  سپس وارد دیگ های استیلی مخصوص شده وپس اضافه نمودن افزودنی های مجاز وارد دیگهای همزن می شوند .پس از بهم زدن کامل در اثر نیروی گریز از مرکز موم های مخلوط شده از توری های حاشیه دیگ عبور کرده و وارد مرحله ور دادن با غلطک های استیلی میشوند .که طی عبور از میان 4 غلطک به تدریج روغن زیتون وبادام تلخ وبعضی از روغنهای نرم کننده در طول مسیر افزوده شده وکاملا با موم قاطی میشوند

    ......تلفن سفارش09371343902

     

     


    این مطلب تا کنون 12 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : زنبور ,ترشح ,درجه ,استفاده ,سانتیگراد ,بوده ,درجه سانتیگراد ,زنبورهای کارگر ,
    فواید موم زنبور عسل

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده